"Havet og plastmysteriet" reflekjonslogg



Flere hundre tonn med plastikk blir sluppet ut i havet hvert år og det blir ikke mindre som årene går heller. All denne plasten som havner i havet skader ikke bare naturen men også dyrelivet under vann. Mye av plasten synker også ned på bunnen og det tar kjempe lang tid før plasten brytes ned. Derfor kan du finne plastflakser fra mange år siden.  Dyrene under vannet spiser de små plastbitene som flyter rundt og denne plasten fr vi i oss når vi spiser fisk eller annen sjømat til middag. Hvis ikke vi gjør noe med dette problemet snart kan det kanskje være for sent.  

Det er ganske sjokkerende å se hvor mye plast som flyter rundt i havet. Jeg har jo visst at det var et problem med plast men jeg tenkte ikke på det så mye og at det var et så stort problem. Det at man kan se plastflasker fra flere tiår tilbake som fortsatt ligger på havebunnen hadde jeg aldri trodd.  

FN's bærekrafitge mål " liv under vann" vil at man skal ta vare på havet og dyrene som bor der på en måte som gjør at generasjonen etter oss også kan ta i bruk de resurser havet har å tilby.  



kilder: http://www.svt.se/nyheter/utrikes/rapport-mer-plast-an-fisk-i-haven-ar-2050

Kommentarer

  1. Så fint at du fikk med FNs bærekraftige mål "liv under vann"! Greit å bli minnet på hvor mye søppel vi egentlig produserer av og til.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Hvor fikk du informasjonen til FNs bærekraftige mål om "liv under vann"? Kan du lenke siden til meg, eller var det din egen tanke? Ellers er det et utrolig bra innlegg!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Død på grunn av plast

Refleksjon over "Havet og plastmysteriet"