Hva er lykke?


  
Lykke kan man oppleve på forskjellige måter, men penger er det vi er mest opptatt av for å være lykkelig. Ved å ha penger kan man oppleve mye. Alt koster penger. Penger kan gjøre sånn at du får et bra liv, men du kommer ikke langt med penger hvis du ikke har familie eller venner. Familie og venner gir veldig mye lykke. Kanskje til å med mer lykke enn penger for veldig mange.  
Vi søker veldig mye status og statussymboler for å kanskje bli sett fra de andre som noen som har mer penger og som står lengere opp i vennegjengen. Mange av de som er populære har ofte merke klær som for eks. Gant og Polo. Det må ikke bare være klær. Det kan også være sminke eller ting du har i huset. Det er mulig å oppnå status uten penger men det kan være litt vanskelig. Hvis det virker som om du har penger så kan du oppnå status, men det er mye lettere å oppnå det men penger. Andre tar deg mer alvorlig hvis du har mer penger og er litt mer pen kledd enn at du går i stygge klær og ikke har dusja på noen dager.   
Det er veldig mange som er fattige, men det går an å være fattig på forskjellige måter. Det er veldig sto forskjell på å være fattig i Norge, og være fattig i Afrika. Når du tenker på fattige mennesker i andre land så tenker du ofte på mennesker som ikke har ett sted å bo eller, mangler mat og klær, mens når du ser på fattige mennesker i Norge så er det ikke slik. Fattige mennesker i Norge har mat og et steg å bo, men de har ikke rå til å for eksempel dra til Syden eller kjøpe ting de har lyst på. Økt forbruk kan kanskje føre til litt større lykke for noen. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Havet og plastmysteriet" reflekjonslogg

Død på grunn av plast

Refleksjon over "Havet og plastmysteriet"