Hva er lykke?

For å leve et godt liv Norge er et nødvendig at man har råd til å være med på fritidsaktiviteter, bursdager og andre ting man gjør for å ha det gøy. Ofte hvis det er barn som har foreldre som ikke har råd til dette blir barna ofte "utenfor" samfunnet.  

Det er klærne du går med og hva du har som viser hva slags status du har. De som ikke har råd til for eksempel merkeklær eller klær etter den nyeste moten kan du utestengt av de andre menneskene rundt deg og samfunnet du bor i som har råd til dette. Det gjelder både barn og voksne. Grunnen til at så mange søker status og statussymboler er da for å passe inn i samfunnet de bor i. 

Det å være fattig i Norge er helt annerledes enn det å være fattig i andre land. De som er fattige i Norge sover ikke under åpen himmel. De har ofte hus, men grunnen til at de blir sett på som fattige er for eksempel at de bor under mye bråk. Det kan også være fordi de ikke har råd til å sende barna sine i bursdager eller i slalombakken fordi de ikke har råd. De som blir sett på som fattige i Norge er ikke nødvendigvis fattige i andre land, men siden Norge er så rikt er det flere som blir sett på som fattig.  

Når man kjøper seg en ny genser man har hatt lyst på lenge kan man føle en liten lykkefølelse. Fordi man da endelig har fått noe man har ønsket en lang periode. Denne lykken vil være en kortvarig lykke som går over etter en liten stund etter du har kjøpt genseren. Man kan kjenne på denne følelsen når man da kjøper en ny genser igjen som man også har lyst på. Derfor vil jeg si at økt forbruk kan føre til større lykke.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Havet og plastmysteriet" reflekjonslogg

Død på grunn av plast

Refleksjon over "Havet og plastmysteriet"